Blog

Δρόμοι Κερασιού, Έδεσσα, 2015

μια ιστορία του Ιωακείμ Γεωργίου.

“Μάκαρε ετοιμάσου! 10 Μαΐου πάμε στην Έδεσσα! Αγώνας 40 χιλιομέτρων, Δρόμοι Κερασιού!!”

“Τί λέτε ρε παιδιά??? 40 χιλιόμετρα?? Είστε σίγουροι??”

Κάπως έτσι ξεκίνησε αυτή η ιστορία, κάπου το 2015. Τότε βέβαια ο Κωστής (Φεύγας) ήταν από τους πρώτους της παρέας που είχε δοκιμάσει να συμμετάσχει στον αγώνα της Σφενδάμης. Και αφού τα κατάφερε περίφημα, μια μόλις εβδομάδα μετά μαζί με τον Θεωνά (Χαρτοματζή) δοκιμάζουν τα 80 χλμ (;;!!) στον αγώνα του Κισσάβου! τί Θηρία! τα καταφέρανε!! Ακόμη θυμάμαι τον ενθουσιασμό τους στην φωνή τους όταν με πήραν τηλέφωνο μετά τον αγώνα! Πολύ τους ζήλεψα αλλά πού να ακολουθήσω εγώ?? Ήταν πολλά τα χιλιόμετρα! Παρέα στις βόλτες που κάναμε έως τότε, το πολύ-πολύ να φτάναμε τότε τα 22..24.. άντε 28 χλμ! Τα 40χλμ που μου είπαν τα παιδιά για την Έδεσσα φαντάζανε πάρα πολλά και πέραν των μέχρι τότε δυνατοτήτων μου και των αντοχών μου. …Τουλάχιστον έτσι πίστευα μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Θέμα: το καταλληλότερο hardtailer ελαστικό?

του Ιωακείμ Γεωργίου

// οι προτάσεις και οι απόψεις του συγκεκριμένου blog, είναι καθαρά υποκειμενικές και αφορούν προσωπικές έρευνες και εμπειρίες! //

Αν η ερώτηση είναι: “ποιο είναι το ιδανικότερο λάστιχο για τις εξορμήσεις των hardtailers?”(1), τότε το συγκεκριμένο blog θα τελείωνε με δυο λέξεις! MAXXIS ARDENT! Η ίδια η Maxxis το χαρακτηρίζει ως “All-Around, Fast-Rolling tire” και είναι γεγονός πως δεν θα μπορούσε να υπάρχει καλύτερη περιγραφή για το συγκεκριμένο ελαστικό. Και αν συνυπολογίσουμε το είδος της ποδηλασίας που κάνουμε, τότε η συζήτηση για το ποιο είναι το ιδανικότερο λάστιχο, θα τελείωνε πολύ πολύ γρήγορα. Και παρόλο που στο τέλος μάλλον θα φτάσουμε στο ίδιο αποτέλεσμα (δηλ. ότι το Ardent είναι όντως το καταλληλότερο λάστιχο), καλό είναι να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Βερλίγκα,…..έρωτας με τη πρώτη ματιά!

“ένα διήμερο ποδηλατικό οδοιπορικό στον Λάκμο”

του Τζιώγα Θάνου

Ήταν έρωτας με τη πρώτη ματιά…

Η καταπράσινη Βερλίγκα


Περιηγούμενος σε μιά ορειβατική ιστοσελίδα πρίν λίγα χρόνια, έπεσα πάνω σε μία φωτογραφία, μέρος ενός άρθρου για τον Λάκμο και τον Ασπροπόταμο. Η φωτογραφία απεικόνιζε το υψίπεδο της Βερλίγκας με τους πανέμορφους μαιανδρικούς σχηματισμούς στο καταπράσινο ορεινό πεδίο γύρω και ενώ ήταν εμφανές ότι η φωτογραφία για λόγους καλλιτεχνικούς είχε υποστεί επεξεργασία , μπορούσε ο καθένας να αντιληφθεί την ομορφιά και τη μοναδικότητα του τοπίου.

Continue reading “Βερλίγκα,…..έρωτας με τη πρώτη ματιά!”

Το πρώτο μου bikepacking

Του Σωτηρίου Μάλαμα

Η πρώτη μου επαφή με το bikepacking ξεκίνησε χωρίς να συμμετέχω ο ίδιος. Ήμουν εκδρομή στο Τσεπέλοβο. Είχα πάρει και το ποδήλατο για να κάνω καμιά εκδρομή, χωρίς όμως να γνωρίζω κάποια συγκεκριμένη.

Και εκεί που είμαι αραχτός πίνοντας καφέ, βλέπω να κατηφορίζουν από την πλατεία του χωριού τέσσερις τύποι με τα mountain bike τους. Με την προτροπή της παρέας μου πετάγομαι από την καρέκλα μου και τους σταματάω. Τους ρώτησα αν γνωρίζουν κάποια διαδρομή.

“Αύριο 8 το πρωί έλα στην πλατεία να πιούμε καφέ και μας ακολουθείς όσο θες στη διαδρομή που θα κάνουμε” μου είπε ο πιο ψηλός.

Continue reading “Το πρώτο μου bikepacking”

“MOUNTAINOUS” Λευκάδα.

από τον Ιωακείμ Γεωργίου

Όταν μιλάς για τη Λευκάδα το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό είναι το Πόρτο Κατσίκι, οι Εγκρεμνοί, το Κάθισμα, το Καλαμίτσι, ο Μύλος.. παραλίες με γαλαζοπράσινα νερά και χρυσή άμμο. Και καθώς είναι λογικό όλοι οι επισκέπτες κοιτάνε προς τη θάλασσα και επικεντρώνονται στο πως θα κατακτήσουν αυτές τις πραγματικά μαγικές παράλιες, λίγοι αντιλαμβάνονται ότι το νησί κατά 70% είναι βουνό, προικισμένο με πλούσια αυτοφυή βλάστηση!

Continue reading ““MOUNTAINOUS” Λευκάδα.”

8 Συμβουλές για έναν αρχάριο του mtb

του Τζιώγα Θάνου

Οι περισσότεροι απο εμάς όταν ξεκινούσαμε την εξαιρετικά εθιστική σχέση μας με το ποδήλατο βουνού, δεν είχαμε τη τύχη να έχουμε δίπλα μας κάποιον “έμπειρο” να μας δώσει μερικές κατευθυντήριες γραμμές, να μας λύσει σημαντικές απορίες και να μας βοηθήσει να αποφύγουμε το γνωστό ρητό “αν δεν πάθεις, δεν θα μάθεις”.


Τα θέματα που προκύπτουν απο τη στιγμή που θα καβαλήσεις το “καμάρι” σου στο βουνό και έπειτα, είναι πολλά και σύνθετα.Παραθέτουμε λοιπόν τις 8 καλύτερες-χρησιμότερες συμβουλές που μπορεί να λάβει ένας αρχάριος της ποδηλασίας βουνού και αυτές που ευχόμασταν να είχαμε λάβει όταν ξεκινούσαμε αυτή την ενασχόληση.

Continue reading “8 Συμβουλές για έναν αρχάριο του mtb”

Διατροφικά λάθη στην ποδηλασία

Του Σωτηρίου Μάλαμα

Είναι γνωστό ότι η ποδηλασία είναι ιδιαίτερα απαιτητικό άθλημα. Η προετοιμασία για μια μεγάλη και απαιτητική διαδρομή πρέπει να γίνει και σε προπονητικό αλλά και σε διατροφικό επίπεδο. Η διατροφή παίζει σπουδαίο ρόλο στην απόδοση και αντοχή. Για αυτό θα δούμε μερικά λάθη που γίνονται στη διατροφή, ώστε να τα αποφύγουμε, καθώς και μερικά tips!

Continue reading “Διατροφικά λάθη στην ποδηλασία”

Το mtb και η γείωσις

Του Θάνου Τζιώγα

Έχεις αγκαλιάσει ποτέ δέντρο; Να κολλήσεις πάνω του, να τυλιχτείς γύρω απο τον κορμό του, όσο φτάνει η προέκταση των χεριών σου, να ακουμπήσεις το κεφάλι σου στο φλοιό του; Αν όχι αυτό, τουλάχιστον σίγουρα θα έχεις ξαπλώσει κάτω στο χώμα ή στο γρασίδι, πιθανότατα όταν ήσουν παιδί. Θα ξαπλώσες ανάσκελα με ανοιχτά χέρια και πόδια σαν τον άνθρωπο του Βιτρούβιου του Ντα βίνσι. Θυμάσαι την αίσθηση;

Continue reading “Το mtb και η γείωσις”
Create your website with WordPress.com
Get started